Kui auk on väga sügav, siis kaeva end sügavamale

Jõulude ja muude suurte sündmuste ajal on energia intensiivsem kui tavaliselt. Hea on parem ja halb on halvem. Kuna inerts on tugevam, siis on halba heaks ka omajagu raskem keerata. Näiteks kui praad kõrbes põhja, on see Jõulude ajal ikka tunduvalt suurem mure, kui suvalisel teisipäeval, isegi siis, kui kedagi külla ei tule. Ikkagi Jõulud ju. 

Seega, energia ümberpööramine on väljakutse. 

Kui oled väga-väga sügavas mustas augus, siis olen avastanud, et aitab üks esialgu absurdsena tunduv mõte - kujuta ette, et elu on veelgi halvem. Näiteks kujuta ette, et sul on mõni haigus või saad trahvi või ükskõik, mida välja suudad mõelda. Kui võimalik, siis keskendu häirivatele tüütutele asjadele, mitte suurtele, aga see sõltub inimesest, kellel mis paremini toimib. 

Mis see siis aitab? Üllataval kombel on enesetunne pärast selliste asjade ette kujutamist parem. Miks? Kuna saad aru, et elu saaks veel hullem olla. Väike kergendustunne su sünges hetkes. Kergendustunne aga muudab kõike.

Sellises mustas augus olles ei ole abi lilledest ja liblikatest, ei ole abi mediteerimisest (kui sa just päris proff ei ole), ei ole abi tänulikkuse nimekirjast. Need kõik on liiga suured hüpped. Alusta tagasihoidlikult. Vaata, mis veel hullemini saaks olla ja taipad, et tegelikult on okei. Nii kaua kuni oled elus, on okei. Ja ehk isegi pärast seda.

Energiarikkaid jõule kõigile!

Comments